pic

Apollonio Casa Vinicola

Crama unde vinul se face din respect pentru cunoscători!

Începuturile…

În a doua jumătate a secolului al XVII-lea, mai precis în anul 1870, când Noe Apollonio, străbunicul actualilor proprietari, a plantat primii butaşi de vie, creându-şi astfel propriul lui vin. Nu era lipsit de experienţă, primele învăţăminte în materie moştenindu-le de la tatăl şi bunicul său: Tomasso respectiv Giuseppe.

După ce filoxera a lovit şi Italia Noe Apollonio a început un proces meticulos şi de durată de replantare cu viţă de vie a suprafeţelor deţinute. Încă de atunci a început să producă vin din soiurile Primitivo şi Negroamaro.

Tradiția.

Crescuţi cu pâine şi vin Massimiliano şi Marcello, sunt la a patra generaţie de producători de vin, ducând astfel mai departe pasiunea şi munca străbunicului lor Noe Apollonio.
Aflaţi la conducerea firmei din 1995, cei doi fraţi au profitat de faptul că tatăl lor a schimbat politica managerială a societăţii creând possibilitatea de îmbuteliere la nivel industrial mai ales pentru clienţii din Piemonte. Legătura cu această regiune a influenţat şi anumite tehnici, în principal traditia de a învechi vinul, tipică în Nordul Italiei.

Massimiliano – enolog şi sommelier, este Președintele asociaţiei vinificatorilor şi Enologilor din Puglia, Calabria și Basilicata, e un adevărat expert în domeniul vinului şi, deși promovează constant actualizarea tehnică şi culturală a vinului, continuă sa refuze strugurii internaţionali “pentru că Puglia e zona vinurilor autohtone”.

Mai multe…

1870

Anul fondării

4

Generații de vin

36

Parteneri mondiali

Distribuția.

Distribuţia Apollonio privilegiază piețele externe şi au 36 de parteneri mondiali.

Massimiliano Apollonio a declarat recent că doreşte să extindă aria de expunere a vinurilor sale admiţând că este: “un pariu pe care vrem să îl câştigăm cu autenticitatea sticlelor noastre. Eticheta Apollonio este sinonim cu garanţie şi siguranţă, într-o regiune care produce 40% rosé la nivel national.”

Vinul.

Vinul Appollonio nu este pasteurizat, ne-refrigerat şi e atent verificat în toate fazele de producţie şi odihnă. Pentru rafinament sunt selecţionate diverse calităţi de lemn (stejar american/franţuzesc, lemn de cireş sau salcâm – în funcţie de strugure şi vinul ce se doreşte obţinut), vinul nefiind filtrat! De aceea, în urma decantării acesta poate prezenta mici depuneri care dau nota de autenticitate şi naturaleţe a vinurilor Apollonio.

Din 2011, vinurile Apollonio sunt prezente şi în România, importate de societatea noatră Crama Muşat SRL, având o recunoaştere fără echivoc din partea specialiştilor în domeniu, dovadă stând şi cele patru medalii de aur obţinute la concursuri de profil..

pic

Întreaga istorie APOLLONIO o puteți găsi pe

SITE-UL OFICIAL